Jak se vyhnout bolestem zad a šíje při sedavém zaměstnání?

S příchodem podzimu se mnozí z nás vracejí do zajetých kolejí – dlouhé hodiny v kanceláři, méně pohybu a více stresu. Zejména lidé, kteří mají sedavé zaměstnání, mohou pociťovat zátěž na svá záda a šíji. Jak se s tímto problémem vypořádat a předejít nepříjemným bolestem?

Dlouhodobé sezení u počítače může vést k řadě zdravotních problémů, včetně ztuhlé šíje a ramen, dále pak bolestí zad, zejména v bederní oblasti, a blokád či svalových křečí. Tyto obtíže často pramení ze špatného držení těla, nedostatku pohybu a jednostranné zátěže. Až 40 % žen ve věku 25-45 let trpí ztuhlou šíjí a zablokovaným krkem, přičemž 81 % z nich zároveň pociťuje bolesti zad.

Tyto problémy se více projevují právě u žen, které kromě práce pečují o domácnost a děti, což přináší další fyzickou zátěž. Muži zase často trpí bolestmi způsobenými dlouhým sezením v autě nebo u počítače do pozdních nočních hodin. Navíc mnoho mužů se věnuje nárazově, ale intenzivně, sportovním aktivitám o víkendech, jež mohou vést k náhlým bolestem a zraněním. Zejména pokud jejich tělo není na takovou zátěž připraveno, po týdnu stráveném převážně vsedě.

Žena sedící za počítačem

Naštěstí existuje řada způsobů, jak těmto problémům předcházet. Během pracovního dne je důležité dělat pravidelné přestávky – každou hodinu se na chvíli projděte nebo protáhněte přímo u pracovního stolu. Střídání poloh, například využíváním stojacího stolu, může také výrazně pomoci. Krátká meditace nebo dechová cvičení mohou uvolnit napětí a snížit stres

Muž a žena si protahují krky

Je velmi důležité nezanedbávat pohyb, který je klíčový pro prevenci bolestí pohybového aparátu. S nástupem chladnějšího počasí však může být těžší si aktivní životní styl udržet. Zkuste ranní jógu nebo strečink, procházky v přírodě, plavání v krytém bazénu nebo skupinové lekce ve fitness centru.

Pokud vás bolesti zad nebo šíje přeci jen přepadnou, máme pro vás tip. Emoxen gel – pro aktivní ženy a muže, kteří potřebují rychlou úlevu od bolesti, aby se mohli vrátit ke svým každodenním činnostem. Až 72 % lidí trpících ztuhlou šíjí či zablokovaným krkem používá lokální přípravky, zatímco 47 % sahá po tabletách. Narozdíl od celkově působících léků se lokální přípravky, jako například Emoxen gel, aplikují přímo na postižené místo. Uleví vám tak od bolesti rychle a účinně – tam, kde přesně potřebujete.

Emoxen gel obsahuje účinnou látku naproxen, která je účinná proti bolesti a má dlouhodobý účinek, takže gel není třeba aplikovat příliš často. Působí v místě bolesti také protizánětlivě. Emoxen navíc obsahuje dva akcelerátory – menthol a chloralhydrát. Akcelerátory pomáhají lepší dostupnosti do místa bolesti a účinek tak nastoupí rychleji. Emoxen gel tak nabízí rychlou a účinnou úlevu od bolesti. Rychle se vstřebává, je šetrný k pokožce a nezanechává mastný film.

Dopřejte svému tělu péči, kterou si zaslouží, a užijte si podzim bez bolesti a omezení. S pravidelným pohybem, správnými návyky při práci a s pomocí přípravku Emoxen gel můžete i nadále žít aktivně a bez omezení. Prevence je vždy lepší než léčba, ale když už bolest přijde, je dobré vědět, že existuje rychlé a účinné řešení.

Emoxen – Aby život nebolel.

Emoxen gel je léčivý přípravek pro kožní užití. Není vázán na lékařský předpis. Obsahuje naproxen. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Spokojená žena